dilluns, 19 de desembre del 2011

L’Assemblea Popular de Reus aigualeix la festa dels culpables de les retallades


Reus segueix en peu en contra les retallades. Ahir dijous, a dos quarts d’onze l’Assemblea Popular va convocar un sopar- concentració que va aplegar unes 300 persones. L’ocasió bé s’ho mereixia: la visita d’Artur Mas a la gala del 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus.

El punt de trobada de les manifestants va ser la plaça de les aigües, just davant dels Vermuts Rofes, on a més del President convergent s’hi aplegaren els primeres files de CiU i del PSC del Camp, com l’alcalde Pellicer, la cap de l’oposició Teresa Pallarès, o el delegat del govern a Tarragona, Joaquim Nin. Allí començaren a desplegar les primeres pancartes: “més bates i menys corbates”, “qui sembra la misèria recull la ràbia” i “si retallem drets, retallem privilegis”. Tanmateix també es van mostrar nombrosos cartells en defensa del sector públic i en contra d’INNOVA, taxada de màfia.


En un ambient combatiu i festiu les manifestants és van mostrar molt dinàmiques i desacomplexades. Una desproporcionada dotació de Mossos d’Esquadra, Guàrdia urbana i antiavalots va impedir tot contacte amb l’estafador número d’aquest país. No obstant, les manifestants ho intentaren un cop rere l’altre pels diversos carrers que envoltaven el recinte. Cal destacar moments de tensió en les trobades dels manifestants amb el cordó policial, el qual ben aviat es convertí en un cordó d’antiavalots. És comptabilitzaren més de 4 furgonetes d’antiavalots, tota una evidència de que amb que es retalla i amb que no. En aquest sentit també seria oportú fer constar que brigades municipals van treballar la mateixa tarda en adequar (estèticament) el recinte amb jardineres.

Entre el constant soroll de les cassoles és pogueren sentir diversos càntics entre els que destaquen: “Artur Mas a quina mútua vas?”, “Aturem les retallades!”, “Avui a Reus hi ha gent que no sopa” Les manifestants van provar d’accedir a les diverses sortides. Tot i això, finalment la policia els aconseguí aïllar en els accessos sud del recinte. Finalment Artur Mas va poder escapar-se per la porta del darrere dels Vermuts Rofes, escoltat per la policia antiavalots. Després de dues hores d’intensa protesta la concentració es va dissoldre sense més incidents.