Unitat Maulets-Cajei

Declaració de reus: El jovent unit per una terra lliure!
 
El procés de confluència entre Maulets, el jovent independentista revolucionari, i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, va entrar ahir en un punt de no retorn. Reus, un dels municipis on coincidim ambdues organitzacions, va acollir aquest cap de setmana la trobada de cohesió entre militants de Maulets, de la CAJEI i d'altres realitats juvenils organitzades.
L'objectiu era fer més estrets els vincles que hem establert aquests dos darrers anys amb el treball conjunt en les diades nacionals, amb els posicionaments públics unitaris i oferint una sola veu en els actes internacionals. Conèixer millor, en definitiva, a les qui en un futur proper esdevindran les nostres companyes en la nova organització que està naixent.
En el marc de la trobada, portaveus d'ambdues realitats juvenils van comparèixer a Reus, acompanyades per unes 130 joves, per reiterar públicament el nostre compromís inequívoc amb el procés de confluència i amb el llegat d'aquelles que ho van donar tot per la lluita. I és que les agressions a la llengua catalana i a la unitat dels Països Catalans, així com els atacs a la classe treballadora i al dret al propi cos fan indispensable que les joves responguem amb una sola veu. Alhora, aquest procés és també un repte per els i les joves que volem contribuir unides al creixement i la consolidació que viu l'Esquerra Independentista arreu del país. No volem deixar de citar el gran exemple que és, per a nosaltres i per al camí que estem recorrent, la unió entre sindicats que va culminar en el naixement del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. No oblidem, tampoc, el gran repte que les Candidatures d’Unitat Popular afronten el proper diumenge 22 de maig. Volem, des d'aquí, enviar una salutació a tothom que està treballant per al que, n'estem segures, serà un nou èxit per al conjunt de l’Esquerra Independentista i el projecte de la Unitat Popular i els hi desitgem des d’aquí molt sort.

DECLARACIÓ DE REUS
Avui dia 14 de maig de 2011, reunits a Reus, el Baix Camp, Maulets el jovent independentista revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista, junt amb diversos col·lectius locals, volem manifestar que:
  • Els Països Catalans vivim un moment àlgid en la ofensiva capitalista contra les classes populars catalanes, contra les dones, les persones migrades i en especial contra el jovent català, al que volen condemnar a la misèria a perpetuïtat. Així doncs, els temps convulsos que corren, fan més important que mai respondre amb una sola veu als atacs que patim.
  • Les agressions a la llengua catalana i a la unitat dels Països Catalans, així com la negació del dret a decidir de la nostra nació, fan indispensable que el jovent fem pinya i plantem cara de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, per construir la independència juntant-nos en un sol puny.
  • L’Esquerra Independentista viu moments de creixement, consolidació i arrelament del seu discurs i de la seva pràctica en tots els fronts. Aquest procés és també un repte pel jovent, que volem contribuir unit a aquest avenç col·lectiu.
  • El paper de la joventut en la lluita per l’alliberament nacional, social i de gènere del nostre poble ha estat cabdal en les últimes dècades i ho continuarà sent. Fem nostre el llegat d’aquells que van donar-ho tot per aquesta lluita i ens comprometem a seguir amb pas ferm aquest camí.
  • No podem deixar-nos de citar el procés de confluència en l’àmbit estudiantil que culminà en el naixement del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, l’experiència de la qual està resultant referencial i enriquidora en l’actual procés d’unitat juvenil.
Per tot això:
  1. Maulets, el jovent independentista i revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista volem fer públic el nostre comprimís inequívoc amb el procés de confluència que estem duent a terme entre ambdues organitzacions.
  2. Aquest procés és fruit de l’anàlisi compartit sobre la necessitat de canalitzar i estructurar l’empenta i la lluita del jovent de l’Esquerra Independentista en una sola organització que acabi amb la duplicitat en aquest àmbit.
  3. Assumim, doncs, la responsabilitat històrica de construir la UNITAT entre les nostres organitzacions, com a pas indispensable per donar un impuls decisiu tant quantitatiu com qualitatiu en la conscienciació, l’organització i la lluita del jovent català.
  4. Per últim, fem una crida al conjunt de la joventut catalana, i en especial a aquells i aquelles que ja han pres consciència i partit per la independència i el socialisme, però no formen part de cap organització nacional, a sumarse a la construcció d’aquest nou subjecte polític, de manera que es converteixi en una eina que ens permeti avançar cap a l’alliberament com a persones, com a classe i com a poble, dinamitant els fonaments del capitalisme, del patriarcat i dels estats espanyol i francès.
Per la independència i el socialisme: la lluita és l’únic camí.
Visca la terra!

Reus, 14 de maig de 2011.

Maulets, el jovent independentista i revolucionari.
Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista.