dilluns, 31 de gener del 2011

La jornada de vaga general acaba amb una manifestació a Tarragona

Una manifestació de més de 400 persones pels carrers més cèntrics de Tarragona, ha tancat la jornada de vaga general convocada CGT, CNT, COS, Solidaritat Obrera i amb el suport de la Coordinadora Repartim el Treball i Riquesa del Camp, contra la retallada de les pensions. La protesta ha transcorregut amb normalitat i en un ambient reivindicatiu i combatiu. Els organitzadors valoren positivament la jornada de lluita, tot i el minç seguiment a les nostres contrades.

La convocatòria de vaga era la primera que no comptava amb el suport dels sindicats “majoritaris”, i pretenia mostrar el rebuig a la retallada social i laboral que finalment ha aprovat el govern espanyol amb el vistiplau dels sindicats grocs CCOO i UGT, amb la reforma de la Seguretat Social que traslladaran al Congrés dels Diputats. La manifestació que ha recorregut els carrers de Tarragona estava convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i Riquesa del Camp, que agrupa una quinzena d'entitats entre sindicats de base i moviments socials.


Sota un plugim persistent, els manifestants han caminat des de la Plaça Imperial Tarraco fins a la Plaça de la Font, on s'ha fet la lectura del manifest unitari a les portes del consistori tarragoní. Durant la manifestació s'han pogut sentir crits com "aturem la retallada de les pensions", "Comissions Obreres i UGT, sou uns traïdors" o “repartim el treball i la riquesa”, entre altres.

En la lectura del manifest, s'ha explicitat l'existència de dos món, de dos maneres de fer, la del sindicalisme oficial i la del sindicalisme alternatiu, i que aquesta última està agafant més força, tot i tenir unes capacitats de convocatòria limitades, ja que disposa d'unes propostes clares i contundents amb un alt contingut social i laboral.

Podeu consultar tots els esdeveniments de la jornada en el web de l’agència 29-s, que ha seguit tota la jornada de vaga general del 27 de gener arreu del Principat.

Font: www.pobleviu.cat