dimarts, 14 de setembre del 2010

Mil per la independència

"Una de les diades més concorregudes que es recorda". Així definien algun dels manifestants la marxa independentista que l'Esquerra Independentista del Camp va organitzar i que va recórrer els principals carrers de Reus. Més d'un miler de persones vingudes d'arreu del Camp van fer bullir l'olla, van xalar i van posar el crit al cel sobre la necessitat que els Països Catalans esdevinguin un estat lliure i socialment just. També van aprofitar per fer una crida a la vaga convocada el 29 de setembre, denunciant les retallades socials, laborals imposades pel govern espanyol, francès, amb el beneplàcit de la Unió Europea. Els Xoriguers d'Alcover van posar la música; el Bou de Reus, les ballaruques; i el miler de persones s'hi van deixar la veu per fer-se sentir arreu.

A mig matí, el Carrasclet va rebre més ofrenes florals que mai a Capçanes. És una cerimònia que se celebra per tercer any consecutiu i cada any pren més força. Una quinzena d'entitats i un centenar de persones van retre homenatge al guerriller Carrasclet, que va combatre fins l'últim alè les tropes borbòniques de Felip V en el marc de la Guerra de Successió.

La nit del 10 de setembre una rua de torxes va il·luminar els carrers des del Casal Despertaferro fins la plaça del Baluard, que per allà on van entrar les tropes de Felip V. Una vuitantena de persones van clamar la independència dels Països Catalans amb un torxa a la mà.

+info a pobleviu.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sou cuatre gats..