dimarts, 20 de juliol del 2010

El senyor Anglada fa parada a Reus

El passat dijous 15 de juliol es va celebrar la presentació del llibre “Sin mordaza y sin velos” del líder ultradretà i amb passat franquista Josep Anglada al Círcol de Reus, una entitat dominada per l’alta burgesia reusenca.

Un grup de joves, entre els quals hi havia membres de l’Assemblea de Joves de Reus, van assistir a la xerrada per protestar contra la xenofòbia que denota el discurs d'Anglada, i al mateix temps informar-nos de les barbaritats que s’hi poguessin dir, ja que com havia anunciat per internet el líder de Plataforma per Catalunya, l’entrada a aquest acte era lliure i gratuïta.


Un cop dins de la sala les joves es van sentir observades i intimidades i es respiraven aires de desconfiança i intolerància. Al cap d’uns 10 minuts els organitzadors van trucar els Mossos d’Esquadra perquè fessin fora de la sala les joves, i un cop més aquests van actuar afavorint als feixistes. I van demostrar que no creuen en aquesta “justícia”, ja que a dins de la sala s'hi van poder observar un bon nombre de coneguts neonazis reusencs, amb molts antecedents, i alguns dels que van intentar cremar una mesquita a Reus fa uns 5 anys. A part d’aquests descerebrats també s'hi va poder veure un membre electe del Partit Popular de Riudoms, alguns empresaris i gent de la classe mes alta de Reus.

Tots aquests fets demostren un altre cop que el feixisme no neix de sota les pedres, la burgesia és qui està interessada en què el feixisme sobrevisqui, per així poder treure els seus gossos al carrer quan el poble comenci a agafar consciència. És per això que creiem que la classe treballadora he de conscienciar-se i organitzar-se contra els que ens manen des de dalt.

Us fem pública una carta adreçada al senyor Francesc Gras Mercadé, president d'El Círcol, l'entitat que va acollir la malaurada presentació:

Benvolgut senyor F. Gras Mercadé, president d'El Círcol,

Ens dirigim a vostè per comunicar-li el nostre ennuig al descobrir que el proper dijous 15 de juliol l'entitat que vostè presideix, El Círcol, acollirà la presentació del llibre Sin mordaza y sin velos per part del seu autor, el senyor Josep Anglada i Rius.

En els moments actuals la societat catalana es troba davant del gran repte de saber trobar la forma d'integrar a les persones nouvingudes. Aquesta és una tasca llarga i complexa que necessita i necessitarà de la col·laboració de tots els ens socials, culturals, polítics i econòmics de la nostra societat.

Considerem aquesta presentació com un acte molt desafortunat per part de la seva entitat ja que el senyor Anglada és president del partit Plataforma per Catalunya, partit que ha fet del racisme i la xenofòbia el seu cavall de batalla. En el llibre recentment publicat pel senyor Anglada explica les bases de la seva ideologia, la que ell anomena “populisme identitari”. Aquesta suposada ideologia es basa en l'ambiguitat identitària i en el populisme barat contra la immigració amb l'objectiu sempre de recollir vots.

Com molt bé vostè sap El Círcol és una entitat de llarga trajectòria al llarg de la història de la nostra ciutat i, actualment, de molta importància, és per això que considerem essencial no caure en errors que obstaculitzin aquesta complexa tasca ja mencionada.

Per aquests motius des de la nostra entitat us volem demanar que anul·leu la presentació del llibre Sin mordaza y sin velos que el senyor Anglada durà a terme el proper dijous a la seu de la seva entitat.

Atentament,

Assemblea de Joves de Reus



2 comentaris:

Anònim ha dit...

un comentario pequeño, 50 años mas y casi todos serem "j,arabe", no lo dudes jove., traducir con el traductor., o puede que de "los xinis"...

Anònim ha dit...

Lamentable tot el que escriviu. Sou uns intolerants i uns autèntics còmplices de l'Estat socialdemòcrata.

Socialistes és el que sou.