dijous, 15 d’abril del 2010

Inici del cicle d'actes i xerrades "El jovent, despertant consciències!"

Des de l’Assemblea de Joves de Reus som ben conscients de la conjuntura actual de crisi i de la manera que aquesta afecta de forma agressiva a tots els sectors de la societat, però de manera especialment forta i cruenta al jovent dels Països Catalans. Per això, hem organitzat un cicle d’actes i xerrades que pretenen treballar i abordar amb entitats reusenques els efectes d’aquesta conjuntura en el jovent per tal de crear xarxes i vincles de cara la reorganització del teixit social i associatiu.

Us convidem al cicle que s’encetarà el dissabte 17 d’abril a les 18h de la tarda a la Sala Hortensi Güell del Centre de Lectura. El primer acte, que girarà al voltant de la llengua catalana, consistirà en el passi del reportatge “Amb dret a la llengua”, que il·lustra com la joventut d’avui dia té moltes dificultats per viure plenament en català. Posteriorment, el membre de Plataforma per la Llengua Josep Maria López Llaví exposarà l’estat de salut marginal del català a les sales de cinema segons l’estudi que recentment ha publicat la mateixa organització.

Cada setmana us anirem informant sobre els diferents actes que durem a terme.

Manifest:

Des de l’Assemblea de Joves de Reus som ben conscients de la conjuntura actual de crisi i de la manera que aquesta afecta de forma agressiva a tots els sectors de la societat, però de manera especialment forta i cruenta al jovent dels Països Catalans. És obvi que el jovent sempre s’ha mostrat i ha estat una entitat dèbil davant de les opressions. Enfront les empreses som mà d’obra barata, dòcil, poc organitzada i fàcilment manipulable. Moltes vegades acceptem contractes i situacions laborals que freguen la il·legalitat i l’esclavització. Entre altres coses, aquesta situació precària es té els orígens en aquest sentiment induït per la joventut (tan antic com el patriarcat) que es mereix cobrar un sou minç, fer més hores de treball i empassar-se les pitjors feines, perquè suposadament té menys experiència o està menys capacitat que una persona adulta. El jovent és el sector de la societat amb més aturats, amb més temporalitat i amb pitjors condicions de treball. A més, molts i moltes hem de compaginar treball i estudis. Per això, parlar d'emancipació és una quimera.

Més enllà de la situació estrictament econòmica, cal veure l'estat de recessió amb tota la seva globalitat. Aquesta darrer model d'acumulació capitalista ha estat perjudicial en molts altres àmbits. En els últims anys hem patit una ofensiva ideològica dels sectors neoliberal i neoconservadros sense precedents: s'ha promogut una societat atomitzada, despolititzada, curt-terminista, insaciablement consumista i irrespectuosa amb el medi. En resum, hem sofert la mercantilització de la societat, on tot és instrumental i on només s'accepta com a vàlida la lògica del cost - benefici.

En aquesta línia volem treballar i abordar, conjuntament amb el jovent i col·lectius reusencs, els efectes d'aquesta crisi en diversos àmbits, per tal de construir xarxes i aliances de cara l'autoorganització i reconstrucció d'un teixit social i associatiu de base, imprescindible per plantejar una resposta exitosa enfront l'oligarquia. Amb companys sindicals tractarem la situació econòmica fent especial èmfasis en la situació del jovent. Amb grups escoltes veurem les agressions que pateix el nostre medi natural més proper. Amb companyes de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) abordarem les noves- i les de sempre- formes de repressió que l'Estat posa en marxa per frenar l'autoorganització popular, més en temps de recessió econòmica. Amb el col·lectiu gai, lesbià i transsexual del Camp, H2O, analitzarem les relacions entre el patriarcat i la societat de consum. Per tractar la progressiva uniformització cultural ens reunirem, amb organitzacions tan consolidades en la defensa de la cultura catalana com el Centre de Lectura i Plataforma per la Llengua. A més també abordarem el baixos nivells de sindicació i afiliació política del jovent i la relació que aquest té amb l'oci.

Des de l'Assemblea de Joves de Reus volem contribuir a la mobilització dels sectors populars que com sempre, són els qui acaben pagant el plats trencats. Volem crear xarxa i complicitats entre les persones que creuen i lluiten per un món més just. Volem posar de relleu la complementarietat de diferents lluites que, per desgràcia, molts cops queden aïllades i incomunicades. Creiem que cal construir la unitat popular, creiem que cal crear una resposta global als perjudicis d'aquest sistema capitalista imposat. Cal crear resposta i passar a l'ofensiva.

Per la independència i el socialisme als Països Catalans!

Per recordar que el capitalisme sempre és crisi!

Per la Unitat popular, construïm ideologia i passem a l'ofensiva!

Assemblea de Joves de Reus - CAJEI
as.jovesreus@gmail.com
assembleajovesreus.blogspot.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé! Bona feina AJR! Endavant amb el cicle!