dissabte, 5 de setembre del 2009

Onze de setembre al Camp!!!!


Com cada any la gent de l’esquerra independentista del Camp (EIC) és mobilitza per commemorar la resistència dels Països Catalans contra l’ocupació Borbònica i a la conseqüent imposició del Decret de Nova Planta. Com bé sabem aquest significà la pèrdua de les llibertats de les catalanes i l’inici d’aquesta llarga ocupació que patim. Any rere any, utilitzant la data de la caiguda de la capital catalana, els patriotes sortim al càrrer per denunciar aquesta persecució a la nostra cultura i a la nostra identitat.

Aquest any els actes per celebrar la Diada Nacional al Camp són més que mai.

Ja el dia 10 de Setembre a 2/4 de 9 del vespre sortim al carrer des del Casal Despertaferro de Reus (C/Sant Elíes) per fer una Marxa de Torxes per l’independència i per commemorar a totes les i els patriòtes que han lluitat per recuperar aquestes llibertats pèrdudes. La solemne marxa acabarà a l’entrada del Baluard, on procedirem a fer una ofrena floral en record dels reusencs i reusenques que sofriren la violència de l’exèrcit espanyol i francès, els quals precisament entraren per aquest punt a la ciutat.

L’endemà divendres dia 11 de Setembre comencem el dia a Capçanes, on va néixer Pere Joan Barceló més conegut com el Carrasclet. Allí, a les 12 del migdia farem una ofrena als peus de l’estatua d’aquest, un dels primers i més recordats lluitadors per a les llibertat catalanes. Seguidament és farà un vermut per agafar energies i després formant una caravana de cotxes anirem cap a Reus per fer el tradicional dinar popular. Aquest anyel dinar és farà, com cada any, davant del Casal Despertaferro.

Per la tarda, concretament a les 19:30h, començarà la manifestació des del Mercat Central, sota el lema de “Al Camp, Unitat Popular cap a la independència i el Socialisme”. La multitudinària marxa seguirà el mateix recorregut que l’any passat, finalitzant a les Peixetaries Velles on es llegirà el manifest i és cantaran el Segadors. A més també actuarà el cantautor Pau Alabajos.

Per tancar la jornada, al Bar de la piscina de Maspujols tindrem l’ocasió de disfrutar dels “AJR selectors” que ens deleitaran amb dues actuacions que de ben segur s’allargaran fins altes hores de la matinada. (Ska, reggea, punk, rock combatiu…)

En resum:

Dijous 10 de Setembre: A 2/4 de 9 del vespre, Marxa de torxes des del Casal Despertaferro de Reus.

Divendres 11 de Setembre: A les 12 del migdia, ofrena i homenatge al Carrasclet a Capçanes. Des de Reus, sortirem a 2/4 d’11 des de la Pl. de les Oques.

Divendres 11 de Setembre: A les 2 del migdia, dinar popular davant del Casal.

Divendres 11 de Setembre: A 2/4 de 8 de la tarda, Manifestació: “Al Camp, Unitat Popular cap a la independència i el Socialisme”

Divendres 11 de Setembre: A les ¾ i 14 minuts de 12 de la nit fins a altes hores de la matinada, “AJR selectors” al Bar de la piscina de Maspujols.

Més informació a www.pobleviu.cat/eic


1 comentari:

Anònim ha dit...

Ueeeee! AJR Selectors!!!
Després de la mani festival a Maspu amb DJ Gori i DJ Kimu!
i lo millor de tot: Canyetes a 1euru!