dissabte, 5 de setembre del 2009

Esquerra s’exclou de la manifestació de l’11 al Camp per aïllar-se dins l’independentisme i donar suport en solitari a la repressió del PSC- PSOE.

A la passada reunió preparatòria de la manifestació de l’11 de Setembre a Reus, per iniciativa de Maulets Baix Camp es va consensuar expulsar ERC de l’organització de la tradicional manifestació. Maulets no va argumentar motius ideològics, sinó bàsicament actituts i comportaments prepotents i repressius de la secció local d’ERC, per part de la direcció i de la militància. En un llarg i apassionat debat es va exposar diferents arguments a banda i banda. Mentre l’Assemblea de Joves de Reus i el Casal els hi recordaven la seva actitut de l’any passat, boicotejant obertament la mani del Camp, ERC ho refusava donant qualsevol explicació o disculpa. ERC ràpidament és va tancar en la postura de partit institucional que vol acaparar el vot independentista i alhora sentir-se avantguarda del mateix, mirant amb supèrbia i prepotència els molts col·lectius que dia a dia, i a través d’un treball de formiga van socialitzant l’independentisme entre les moltes lluites populars, com en el cas que ens ocupa: la lluita per salvar la Sedera. ERC a més va utilitzar en la seva defensa el repartiment dels recursos públics i les subvencions, fet que indica una gravíssima confusió entre òrgans de partit i de govern i una utilització del que és de tots en benefici de les seves estratègies, fets només propis de règims autoritaris.

A la reunió es va impulsar l’expulsió d’ERC, aprovada per 8 vots i 3 abstencions en contra els 2 únics vots en contra de ERC i JERC. La vessant juvenil va abandonar l’assemblea de bracet amb el seu germanet gran, demostrant un cop més una nul·la independència i l’absència d’un criteri juvenil, ja que no va tenir arguments propis.

ERC i JERC estan tocant fons al Principat i especialment a Reus. En el passat cicle electoral (fa mitja dècada) ERC va fer el salt consolidant-se com el tercer partit polític del Principat. Aquest augment de vots a ERC no es va fer pal·lès a Reus on no van superar la barrera dels 3 regidors, i on van seguir apalancats en el tripartit. Però en l’actual cicle electoral, on ERC està en una caiguda lliure de les que fa vertigen, el socialdemòcrates catalans ja van perdre un regidor, quedant-se només amb un regidor més que la CORI. El més rellevant de tot és que no han rectificat en cap punt l’estratègia, fet que fa pensar que aquesta dinàmica no té aturador. Fa 5 anys els líders d’ERC (i perquè no dir-ho, tots el joves de JERC que ja de ben petits es van col·locant on toca per aconseguir un bon càrrec i un bon sou públic) s’imaginaven al balcó dels ajuntaments fent proclamacions independentistes, ara s’estan adonant que les coses no venen soles i que cal lluitar amb tot l’independentisme, sense complexes de superioritat i en peu d’igualtat per aconseguir justament el que volem, l’autodeterminació del nostre país i de la nostre gent, l’autodeterminació de tots i cada un dels habitants d’aquesta terra en peu d’igualtat.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Clar que sí! ERC està minant l'independentisme, no fan res. Només es presenten a les eleccions i posen la cara davant dels mitjants quan la base sociològica real de l'independentisme es mou. Un exemple el tenim a Arenys. D'aquí poc no diferenciarem ERC i CiU, ambdos són com titelles dins el joc polític de l'Estat, patronal i bancs.

Selvatà! ha dit...

Hem de recordar el que representa l'independentisme. L'autodeterminació del poble no acaba alhora de delimitar unes fronteres, la sobirania nacional és molt més. És escollir el nostre projecte de comunitat i aquest evidentment que ha de respectar la cultura pròpia, però a més a més a de respectar el poble, a les persones, als barris, que són en últim terme qui crea i recrea aquesta cultura i el país!