dilluns, 23 de febrer del 2009

A Reus, al Camp i arreu: ATUREM EL FEIXISME!

Com darrerament hem escoltat i llegit en els mitjans de comunicació, l'empresa privada de seguretat Levantina de Seguridad es vol fer present en la vigilància d'estructures patrimòniques del Camp i les Terres de l'Ebre. No és cap novetat, i fins i tot es podia preveure tenint en compte que aquesta empresa ja fa uns anys que està instal·lada a les nostres contrades, de la mateixa manera que té la seva pròpia seu a Tarragona, ciutat on la presència dels seus goril·les és ben activa tant en locals, seus o oficines de l'administració pública de Tarragona, com també en múltiples obres vigilades per càmera, discoteques o prostíbuls.

L'entrada d'aquesta empresa al nostre territori, estretament lligada a la del partit ultraespanyolista España 2000 -formació liderada per José Luís Roberto, titular de la mateixa empresa-, va tenir la seva polèmica en el seu moment, fins que es va tornar a suavitzar la qüestió deixant que el temps anés camuflant el conflicte, com sempre solen fer els que manen. Pel que fa al partit, els continuats fracassos i la manca de militants van provocar que la formació acabés desapareixent del mapa paulatinament, i únicament es mantingués l'empresa de seguretat. En l'actualitat la minsa presència presència neonazi al Camp i a les Terres de l'Ebre participa en una altra plataforma xenòfoba anomenada Alianza Nacional, els seguidors del qual es van manifestar militarment el passat 12 d'octubre pels carrers de Tarragona. Les imatges d'aquella data van ser una mostra idònia per detectar la diversitat de simbologia neonazi que llueixen en els actes públics.

Aquesta setmana, el que més ens ha sobtat ha estat que un militant de l'AJR, quan es disposava a entrar a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Reus, situada al passeig Misericòrdia, ha vist com un treballador de Levantina fent el seu servei en aquesta oficina gestionada per l'administració pública; quan la seguretat sempre ha estat vigilada per altres empreses.

Com a ciutadants que volem viure en pau, ens preocupa que la nostra terra acabi passant el mateix que ha passat arreu del País Valencià, de sud a nord, on aquests feixistes s'han anat estenent poc a poc fins arribar ara al Principat. El desig de Levantina de Seguridad és gaudir del monopoli de la seguretat privada perquè després disposin de carta blanca per aplicar el seu modus operandi particular amb qualsevol persona que no combregui amb les seves actituds racistes, violentes i antidemocràtiques.

Si els polítics del Principat també toleren aquest fet, ja cal que ens posem bé les piles i ho evitem per tots els mitjans, perquè sinó ens veurem abocats a una altra font extrema de repressió. Destaquem i expliquem que aquesta gent es dedica a gravar, extorsionar i controlar en tot moment els moviments de la nostra militància i de les persones que treballem per contruïr alternatives al sistema. En més d'una ocasió, en les manifestacions ultres d'Espanya 2000 els goril·les s'han encarregat de la seguretat, i d'una tasca no tan habitual: la de fotografiar i enregistrar la gent que els planta cara en els seus actes de manera pacífica.

Per més informació sobre l'empresa, el seu líder o el seu partit: www.antifeixistes.org

FEIXISME NI A REUS, NI AL CAMP, NI ENLLOC!

VOSALTRES MATEIX@S!

Assemblea de Joves de Reus.

1 comentari:

MAC ha dit...

Sort que des del principi es va acabar amb la branca obertament política d'aquesta gent...
Aquest virus si es petit no és perillós, però si el deixem creixer (que ho fa ràpid) si.
Cal seguir atacant d'arrel al feixisme.